Doorgaan naar inhoud

BMW Kopen

BMW wordt door autoliefhebbers ook wel gezien als het Duitse Alfa Romeo: iedere zelfrespecterende man of vrouw móet er ooit één gehad hebben. Gelukkig is daar exclusieve BMW dealer Fastlane, waar altijd meerdere BMW occassions voorradig zijn. Speciaal voor de échte liefhebber, want wij bieden de crème de la crème onder de BMW-modellen aan. Waaronder diverse BMW M-versies en/of BMW’s onder handen genomen door gerenommeerde tuning specialisten als Alpina en AC Schnitzer. De M Competition is hier kind aan huis en ook de M Performance Parts hebben een standaard plek in onze schappen. Kortom, op zoek naar de BMW onder de BMW modellen? Fastlane is “the place to be”!


Vind de BMW van jouw dromen

Plaats zoekopdracht

BMW: begonnen in de luchtvaart, bekend als laagvlieger

Met de naam BMW refereert de iconische autofabrikant naar de oorsprong van het merk. BMW is namelijk een afkorting voor Bayerische Motoren Werke. Oftewel, het échte werk op motorgebied, afkomstig uit de Duitse staat Beieren. Het hoofdkantoor in München kreeg zelfs de vorm van een heuse (4-cilinder)motor aangemeten. Duidelijker kunnen ze het bij BMW niet maken… Ook de slogan “Freude am Fahren”, of in het Nederlands “Maakt rijden geweldig”, is typerend voor het sportieve BMW-DNA. En met een verleden als vliegtuigmotorfabrikant staat BMW vanaf het begin bekend als bouwer van laagvliegers.

Na een fusie tussen twee Duitse luchtvaartpioniers in 1916, ontstaat het merk BFW: de voorloper en vliegtuig afgeleide van BMW die onder andere V12-motoren produceerde. In 2016 vierde BMW haar 100-jarig bestaan, maar het duurt nog tot 2033 voordat het 100 jaar geleden is dat BMW haar eerste eigen, geheel zelf ontworpen automodellen op de markt bracht. De sportauto’s en sportieve sedans hadden geen V12 aan boord, maar waren dankzij geavanceerde zescilindermotoren hun tijd ver vooruit. De toon was gezet…

Beheerbare tekst van maken

BMW M maakt rijden beter dan geweldig

BMW heeft heel wat iconen van wereldformaat op haar naam staan. Enkele grootheden uit de rijke historie van BMW in chronologische volgorde: de BMW 328 Roadster, BMW 507, BMW 2002, BMW 6 Serie, BMW M1, BMW Z1, BMW 8 Serie, BMW Z8 en natuurlijk vele generaties BMW 3 Serie, Z4 (voorheen Z3), 5 Serie en topmodel 7 Serie. Kenners weten het onderscheid tussen de verschillende generaties van vroeger moeiteloos op te dreunen aan de hand van E-nummers. Zo zijn de BMW 3 Serie E30 en E36 immens populair en doet ook de 5 Serie E39 het nog steeds erg goed onder klassieker en youngtimer liefhebbers. Met name krachtpatser BMW M5 staat hoog op het verlanglijstje van de diehard fans onder ons.

Beheerbare tekst van maken

BMW Motorsport als basis voor M Competition

Er is echter meer voor nodig om uit te groeien tot een gevestigde naam in de wereld der sportieve wagens. De iconische status van de letter ‘M’ dankt BMW dan ook grotendeels aan de successen die de autofabrikant kent in de autosport. Met de letter ‘M’ verwijst BMW immers naar Motorsport. In vrijwel elke legendarische raceklasse is BMW actief (geweest). Van DTM tot WTC.

Beheerbare tekst van maken

Van Le Mans tot Formule 1

Waar je ook keek, er doemde altijd wel ergens een tweekleurige blauwe met rode livery op in de omgeving van het circuit of op de baan zelf. Diezelfde driekleur past BMW toe op elk van haar straatlegale M-modellen. Sterker nog, de M-badge is verder uitgebreid naar exclusieve onderdelen (M Performance Parts) en optisch sportiever gemaakte BMW-modellen. Zoals: de M Sport, M135i, M235i, M240i, M340i, M440i, M550i, M550d (diesel), M760Li, M850i, X2 M35i, Z4 Roadster en X3 M40i, X3 M40d, X5, X6 én X7 M50d. Wie het niet snel genoeg kan, heeft zelfs de optie om uit te wijken naar de hardcore versie van de hardcore M-modellen genaamd M Competition.

Van V10 naar V8 = bijna 100 pk erbij!

Downsizing staat bij BMW gelijk aan upgrading. Ja, de karakteristieke V10-huil uit de BMW M5 E60 heeft een verslavende werking op al onze zintuigen. En nee, die zien we niet meer terug in de nieuwste modellen. Maar… Echt heel treurig hoeven daar niet om te zijn. Sinds de atmosferische 10-cilinder van tafel is heeft de M5 namelijk een sprong gemaakt van bijna 100 pk!

De dubbel geblazen V8 levert in de huidige opper-“Fünfer” namelijk een asfalt verpulverende 600 pk. Dat betekent een 0-100 km/h sprint binnen 3,4 (!) tellen en een bestuurder die daarna eveneens aan de dubbele beademing mag.

Naast de BMW M5 zijn de vroegere BMW M3 en BMW M4 van nu serieuze sportauto’s om rekening mee te houden bij het stoplicht, alsmede op het circuit. Van de M3 E46 werd zelfs een heuse M3 CSL (Coupé Sport Leichtbau) lichtgewicht versie gebouwd die met 17 pk extra op een totaal van 360 paarden kwam, naar M3-tradities voortkomend uit een 6-cilinder lijnmotor. In de E46 had die een inhoud van 3,2 liter. Met de laatste M3, de E92 uit 2007, doorbrak BMW deze traditie door er een 4,0 liter V8-motor in te leggen met 420 pk. Hoe opvolger M4 het zich er vanaf brengt?

BMW greep terug op de 6-clinder lijnmotor. In de M4 F82/F83 (Coupé/Cabrio) beschikt die over twee turbo’s, een inhoud van 3,0 liter en maar liefst 431 pk… Op de achterwielen! Wie de automatische 7-traps transmissie met 7 versnellingen plus dubbele koppeling optimaal zijn werk laat doen, doet 0-100 km/h in 4,1 seconden. De Cabrio heeft 0,3 tellen meer nodig om datzelfde kunstje uit te voeren. Voor zowel de Coupé als de Cabrio geldt dat er ook een handgeschakelde versnellingsbak
beschikbaar is.

Beheerbare tekst van maken

Compact en wendbaar versus groots en meeslepend

Nog meer BMW M-pret is er in de vorm van de compactere BMW M2 (Competition), M8, X3 M, X5 M en X6 M. Eerstgenoemde is een ouderwets lekkere stuurmansauto voor het betere gooi- en smijtwerk. De bescheiden afmetingen in combinatie met het pure M-recept maakt dat de M2 een extreem wendbare machine is die vele sportieve autoharten sneller laat kloppen. Wanneer een model van BMW met een ‘X’ begint maakt deze deel uit van het SUV-offensief. Hoe hoger het cijfer erachter, hoe groter de auto. De SUV is wellicht niet de eerste carrosserievorm waar u aan denkt als het over BMW M-power gaat. En toch is deze combinatie een hele logische. Immers, lage of hoge carrosserie, elke BMW is een échte rijdersauto. Dus waarom hier geen M-versie van bouwen, moeten ze ook in Beieren gedacht hebben?

Wij vinden de BMW van jouw dromen. Laat via de onderstaande button weten waar je naar op zoek bent, en wij zorgen ervoor dat je binnenkort achter het stuur van jouw droomauto zit!


Vind de BMW van jouw dromen!

Plaats zoekopdracht

Maak je keuze

Privacybeleid