Doorgaan naar inhoud

Lamborghini kopen

Als er één automerk is dat je vleugels geeft dan is het Lamborghini wel. Letterlijk en figuurlijk – refererend aan de naar boven openslaande portieren als hét handelsmerk van de topmodellen.


Vind de lamborghini van jouw dromen

Plaats zoekopdracht

Exentriek vormgegeven modellen

Meer dan bij elke andere autofabrikant doen de excentriek vormgegeven modellen uit de fameuze Italiaanse stal denken aan dat van een futuristisch gevechtsvliegtuig. Bij Fastlane staat de “Stealth Mode” altijd op scherp dankzij een aantrekkelijke selectie van gevleugelde exoten: van Gallardo tot Huracán. Van Aventador tot Urus. Hoe unieker, hoe liever. Hoe extremer, hoe beter!

Beheerbare tekst van maken

Het ontstaan van een supercar in de tractorfabriek

Raar maar waar: als elke creatie van Enzo Ferrari probleemloos was geweest had het merk Lamborghini waarschijnlijk nooit zijn entree gemaakt in de wereld der supercars. Dat zit zo: oprichter Ferruccio Lamborghini was ooit goed bevriend met meneer Ferrari. Ferruccio boekte in de jaren 50 successen met het fabriceren van tractoren. Het geld wat hij daarmee verdiende gaf hij graag uit aan zijn grote passie: sportwagens.

Beheerbare tekst van maken

Sant'Agata Bolognese: Home of Lamborghini

Wees gerust: de tijd dat Lamborghini zijn sportauto’s op dezelfde productielijn bouwde als diens tractoren, hebben we al ver achter ons gelaten. De fabriek in Sant’Agata Bolognese wordt gezien als “Home of Automobili Lamborghini” en ligt slechts een paar kilometer verwijderd van de Ferrari-fabriek in Modena. Geheel toevallig is dit natuurlijk niet; Ferruccio en Enzo woonden vroeger zelf ook al praktisch naast elkaar. Lamborghini bleef door de jaren heen superieure sportwagens bouwen die zich prima konden meten met zijn enige echte concurrent. Oftewel: stierenkrachten versus paardenkrachten, zoals de badges doen vermoeden.

Beheerbare tekst van maken

Countach het basisrecept voor het huidige V12-concept

Grijpen we terug naar het verleden, dan is de Miura één van de belangrijkste Lamborghini modellen uit de indrukwekkende Lamborghini-historie. De Miura stond immers bekend om zijn dwarsliggende V12-motor tussen de bestuurder en achterwielen in. Iets dat redelijk uniek was en vooral zeer innovatief ten opzichte van het conservatievere Ferrari van dat moment. De Miura werd opgevolgd door de Lamborghini Countach (spreek uit als Koentasj: Piëmontees dialect voor verbazingwekkend, prachtig): de ultieme jongensdroom in de jaren 80 vanwege zijn buitenaardse belijning, buitengewoon scherpe styling en bizar lage koetswerk.

Baby-Lambo met grootse krachten

Lange tijd moest Lamborghini het met één (V12-aangedreven) model stellen. Daar kwam verandering in toen de samenwerking met Audi in de kinderschoenen stond. Onder het toenmalige topmodel Murciélago, introduceerde het merk in 2003 de Lamborghini Gallardo met V10-motor achterin. De baby-Lambo was geboren! Hoewel, baby… de 5,0 liter metende 10-cilinder schopte het tot 500 pk. Dit zou later nog veel meer worden, want de Gallardo was onderhevig aan vele updates, speciale uitvoeringen / limited editions en facelifts met ieder een eigen filosofie als het om rijplezier gaat: van vier- tot achterwielaandrijving. Boordevol luxe of juist volgepropt met gewichtsbesparende onderdelen. En ga zo maar door..

De Gallardo kende vele gezichten, maar hield het op die manier wel 10 productiejaren vol. In 2014 diende opvolger Lamborghini Huracán zich aan. Het begin van een heel nieuw Lamborghini-hoofdstuk, met de Huracán Evo als meest recente evolutie van het – nu al legendarische – Huracán-verhaal.

Beheerbare tekst van maken

Aventador & Urus: baas boven baas

Ook topmodel Lamborghini Aventador is in meerdere smaken te verkrijgen. Zolang je maar van puur houdt. Het dak gaat er letterlijk af met de Roadster versie, welke net als de coupé tegenwoordig uitsluitend verkrijgbaar is in ‘hardcore’ S-trim of de nóg extremere SVJ. Kortom, u heeft de keuze uit sneller of snelst. Zoals dat hoort met een topmodel legt elke andere in serie geproduceerde Lambo het qua performance af tegen de almachtige Aventador. Een topsnelheid van 350 km/h is ‘de standaard’. Voor minder doet de ultieme “Stealth Fighter” uit Santa’Agata Bolognese het niet. Baas boven baas zullen we maar zeggen.

Beheerbare tekst van maken

Lamborghini Urus torent boven alles uit

Daarover gesproken: de geheel nieuwe Lamborghini Urus, ’s werelds eerste Super Sports Utility Vehicle, torent letterlijk boven alle andere Lambo’s uit. Qua prestaties doet hij datzelfde in het segment van de alsmaar populairder wordende SUV’s. Maar wat wil je ook als grondlegger van de super-SUV? Nee, we overdrijven niet: de Urus beschikt over een 4,0 liter twin-charged V8-motor die 650 pk produceert en een topsnelheid van 305 km/h mogelijk maakt. Binnen 3,6 seconden schiet de Lamborghini-SUV vanuit stilstand voorbij de 100 km/h. Eigenlijk is de Urus dus een volbloed supercar met offroad-kwaliteiten in plaats van een SUV geïnspireerd door de snelsten der aarde. En zo hebben we een Lamborghini natuurlijk ook het liefst. En u? Welke Lamborghini heeft u het liefst? Ontdek Ferrari’s grootste rivalen bij Fastlane Exclusive Cars: úw Lamborghini specialist!

Wij vinden de Lamborghini van jouw dromen. Laat via de onderstaande button weten waar je naar op zoek bent, en wij zorgen ervoor dat je binnenkort achter het stuur van jouw droomauto zit!


Vind de Lamborghini van jouw dromen!

Plaats zoekopdracht

Veelgestelde vragen

Prijzen van een nieuwe Lamborghini starten rond de € 250.000,- voor de Huracán LP580-2 met 5,2 liter V10-motor en 580 pk. Een gebruikte Lamborghini zal niet gauw onder een ton in euro’s komen.

Elke moderne Lamborghini komt qua topsnelheid ver boven de 300 km/h uit. De snelste in serie geproduceerde Lamborghini van dit moment is de Aventador SVJ die over de 350 km/h haalt.

Maak je keuze

Privacybeleid