Doorgaan naar inhoud

Mercedes-Benz, de ster in het assortiment.

Mercedes-Benz is een icoon in de autobranche dat zich mengt in vrijwel alle takken van de sport. Letterlijk, met hun indrukwekkende historie in de racerij en huidige Formule 1-successen waarmee het legendarische automerk opnieuw geschiedenis schrijft. Daarnaast bouwt de Duitse fabrikant vrachtwagens en staat het concern tevens bekend als leverancier van de “Mercedes onder de busjes”. Dat zegt genoeg: de sterrenstatus dankt Mercedes-Benz aan een eeuw lang consequent auto’s op de markt te brengen van hoge kwaliteit.


Vind de Mercedes-Benz van jouw dromen

Plaats zoekopdracht

Mercedes-Benz geeft je vleugels, letterlijk

Het merk Mercedes-Benz bestaat in haar huidige vorm sinds 1926. Dat was namelijk het moment dat autoproducenten Carl Benz en Gottlieb Daimler de handen ineen sloegen. Daimler produceerde alvorens de samenwerking haar auto’s onder de naam Mercedes, waardoor het merk logischerwijs Mercedes-Benz werd gedoopt na de fusie. De firma zelf wordt gevoerd onder de titel Daimler AG – voorheen DaimlerChrysler en Daimler-Benz, en produceert naast auto’s, bestel-/vrachtwagens en bussen ook vliegtuigen.

Om de status van icoon te verkrijgen is heel wat nodig. Diverse legendes, waaronder de Mercedes 300SL “Gullwing” uit 1954 met zijn fameuze vleugeldeuren, de Mercedes S-Klasse uit 1972 met de W108, “Fintail” en “Ponton” als voorlopers, de Mercedes SLR McLaren uit 2004 en – meer recent – de Mercedes SLS AMG (2010) en AMG GT (2016) maken de sterrenstatus meer dan waar. Dat de laatste 3 modellen direct verwijzen naar de autosport, is overigens geen toeval…

Beheerbare tekst van maken

Mercedes F1 en AMG in één adem genoemd

Wie Mercedes zegt, zegt AMG en andersom. Wat ooit begon als de externe ‘huistuner’ van het merk Mercedes-Benz, is tegenwoordig volledig geïntegreerd in de sportieve tak van de fabrikant. AMG richt zich op performance pur sang, bedoeld voor uiteenlopende segmenten: van straatlegale racers tot aan baanbrekende snelheidswonders uitsluitend bedoeld voor op het circuit. Sinds het Mercedes F1-team de ene zege na de andere voor zich opeist, worden Mercedes en AMG zelfs standaard in één adem genoemd in de koningsklasse van de autosport. Record na record wordt verbroken. Op de baan, maar ook daarnaast, want we zien Mercedes’ superioriteit op het gebied van technologie en innovatie rechtstreeks terug in de modellen bedoeld voor alledaags gebruik. De modellen die Fastlane aanbiedt.

Beheerbare tekst van maken

Sterk in ieder segment: van limousine tot supercar

De Mercedes S-Klasse staat wereldwijd bekend als dé limousine in de topklasse van de autobranche. Het comfort, de luxe, de techniek en – niet te vergeten – de uitstraling van de S-Klasse zijn simpelweg van een ander niveau. Andere merken proberen daar wel bij in de buurt te komen, maar tevergeefs. De Mercedes is en blijft haar concurrenten op dit gebied altijd één of meerdere stappen voor. En dat geldt niet alleen voor de S-Klasse. Met de Mercedes CLS boorde de fabrikant in 2004 zelfs een heel nieuw segment aan: dat van de luxe 4-deurs coupés. Met de nieuwe AMG GT 4-Door Coupé herhaalt Mercedes het kunstje om 2 segmenten samen te laten smelten: dat van de sportauto en topklasse limousine.

Beheerbare tekst van maken

Het gevoel van Mercedes-Benz

Om het échte Mercedes-gevoel te ervaren hoeft u echter niet standaard voor het topmodel te kiezen. Ook andere limousines of sedans van het merk dwingen vrachten respect af met hun buitengewone klasse. Optisch én technisch behoren modellen zoals de Mercedes C-Klasse en E-Klasse tot de absolute top – met de Mercedes-Maybach als klapstuk. Daarnaast toont Mercedes haar wereldklasse aan de hand van vele coupés – zowel 2- als 4-deurs (CLA, C-Klasse Coupé, CLS, E-Klasse Coupé, AMG GT / AMG GT R, S-Klasse Coupé, SLS AMG) en cabrio’s (SLC – voorheen SLK, C-Klasse Cabriolet, SL, E-Klasse Cabriolet, AMG GT Roadster, S-Klasse Cabriolet, SLS AMG Roadster). Helemaal hot zijn tegenwoordig de SUV’s.

De magie van AMG in (vrijwel) elk Mercedes-model

Plak achter één van deze modellen (uitgezonderd de elektrische EQC) de titel ‘AMG’ en je hebt geheid de koploper uit zijn klasse in handen. Zelfs de compacte hatchback van Mercedes, de A-Klasse, ontkomt niet aan het motorische geweld dat AMG produceert. En ook de rest van de auto wordt uiteraard tot in detail gefinetuned. Kortom, helemaal des Mercedes. Reden voor ons om de Mercedes A45 S AMG een warm welkom te heten. Als Edition 1 is deze 421 pk (!) sterke hothatch extra lekker gemaakt. De kleine bom op wielen katapulteert van 0-100 km/h binnen 3,9 seconden. De topsnelheid is af-fabriek keurig afgeregeld op 250 km/h, maar daar valt over te praten bij Fastlane…

Met respectievelijk 306 en 387 pk zijn de Mercedes A35 AMG en A45 AMG (zonder ‘S’) overigens evenmin stakkers te noemen. En wie al dit vermogen liever in een grotere verpakking ziet, kan net zo goed uit de voeten bij Mercedes: van de C43 AMG, C63 / C63 S AMG, CLA 45 / 45 S AMG, CLS 53 AMG, E53 AMG, GLC en GLE43 / 63 (S) AMG, helemaal tot aan de G63 AMG en S63 / S65 AMG. Het kan u niet extreem genoeg? Probeer dan vooral eens een Mercedes AMG Black Series!

Beheerbare tekst van maken

Van geblazen 4-cilinder tot aan bi-turbo V12

AMG is leuk, maar niet noodzakelijk om de geweldige power van Mercedes te kunnen proeven. Neem bijvoorbeeld de Mercedes A200, A220 en A250. Of in groter formaat de S500 / S560 en natuurlijk de beroemde Mercedes S600 (Lang) met zijn majestueuze V12-motor voorin. Stuk voor stuk eersteklas toppers die het zonder bemoeienis van AMG stellen. In combinatie met Mercedes 4MATIC(+) vierwielaandrijving ook over grip niets te klagen.

Toch een 12-cilinder van AMG? Dan zijn de Mercedes S65 AMG en SL65 AMG de modellen die u zoekt, inclusief bi-turbo en 630 pk / 1.000 (!) Nm koppel. Sterallures zullen nooit misplaatst zijn bij Fastlane. Ontdek het zelf in onze showroom!

Wij vinden de Mercedes-Benz van jouw dromen. Laat via de onderstaande button weten waar je naar op zoek bent, en wij zorgen ervoor dat je binnenkort achter het stuur van jouw droomauto zit!


Vind de Mercedes-Benz van jouw dromen!

Plaats zoekopdracht

Maak je keuze

Privacybeleid